SACHR dort

SACHR dort ve zdravější verzi.                                                                                  

SACHR dort

RECEPT (na formu o průměru 18 cm):

110 g hladké špaldové mouky
5 vajec 
70 g ricotty (kupuji v Lidl a doporučuji, protože stojí jen 23 Kč)
30 g kešu másla (použila jsem kešu krém s bílou italskou čokoládou od Nuttamix)
30 g medu
25 g čokoládového nebo vanilkového proteinu (používám čoko CFM Evolution Prom-in)
50 g hořké čokolády 
1 špetka soli
Kypřící prášek do pečiva
NÁPLŇ: 
Domácí meruňková marmeláda, hořká čoko) 
 

POSTUP: 
Troubu předehřejeme na 200°. Nejprve oddělíme bílky a žloutky, ke žloutkům přidáme ricottu, tekuté kešu máslo (den předem vyndáme z chladu, aby nebylo tuhé) a med. Rozpustíme hořkou čokoládu a přidáme ke směsi. Poté si odvážíme mouku, přidáme k ní protein a necháme stranou. Teď je řada na sníh. K bílkům hodíme špetičku soli a vyšleháme tuhý sníh. Nyní ke žloutkové směsi přidáváme napřeskáčku mouku a sníh. Vždy kousek mouky a sněhu, poté stěrkou opatrně překlápíme, aby sníh nepadl. Takhle opakujeme, až bude mouka i sníh vmíchaný ve směsi. Na spodek dortové formy dáme pečící papír, boky vytřeme máslem a vysypeme špaldovkou. Dáme do ní směs, rozprostřeme a šupneme do trouby na 10 minut, poté teplotu stáhneme na 170° a dopékáme ještě tak 25 - 30 minutek. Poté necháme vychladnout, rozřízneme vejpůl, potřeme marmeládkou, přiklopíme a vrch polijeme rozpuštěnou hořkou čokoškou. 
 

NUTRIČNÍ HODNOTY (na 1 porci):
 
260 kcal
Bílkoviny 11 g 
Sacharidy 20 g z toho cukry 8 g
Tuky 14 g z toho nasycené mastné kyseliny 7 g
Vláknina 3 g


Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!

 
Recept i fotografii připravila Verča z Jídlem ke zdraví.

Přidejte si také do košíku