Minimum cukru, žádná mouka, prostě jen spousta bílkovin! To je tahle skvělá mozzarelová buchta.
RECEPT:
60 g mozzarelly light
1 vejce
60 g čokoládového proteinu
2 lžičky kakaa
15 g hořké čokolády
1 lžička kokosového oleje
60 ml mléka
1 kapička javorového sirupu
Použitá čokoláda: Tony’s Chocolonely – hořká čokoláda
POSTUP:
V mixéru rozmixujeme vejce společně s mozarrelou na kaši, kterou si přelijeme do mističky a přidáme čokoládový protein s kakaem. Na pánvičce si rozpustíme hořkou čokoládu společně s kokosovým olejem, pořádně promícháme a přidáme ke směsi. Můžeme (ale nemusíme) kápnout trochu sladila a pak zředíme mlékem, mně to vyšlo zhruba na 60 ml. Směs jsem dala do malinké kulaté keramické formičky, kterou jsem předem vytřela trochou kokosového oleje a vysypala rýžovou moukou. Pekla jsem na 180° cca 20 minutek, pak jsem vyklopila z formy, nakydala pudink a rovnou zbaštila.
NUTRIČNÍ HODNOTY:
596 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 15 g z toho cukry 11 g
Tuky 28 g z toho nasycené mastné kyseliny 17 g
Vláknina 4 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 15 g z toho cukry 11 g
Tuky 28 g z toho nasycené mastné kyseliny 17 g
Vláknina 4 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!
Recept i fotografii připravila Verča z Jídlem ke zdraví.