Kynuté lívance

Recept na skvělé (nedělní) lívance.                                                                                                                                                                                                         

kynuté lívance

RECEPT:

140 g špaldové mouky hladké
3 g sušeného droždí
1 ks vejce
150 ml vlažného mléka
20 g kokosového cukru
Špetka soli


POSTUP: 

Mouku si smícháme se sušeným droždím a kokosovým cukrem, přidáme špetku soli, přiklepneme vejce a naředíme vlažným mlékem, aby vzniklo mírně řidší těsto. Pořádně promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout. Poté na kokosovým olejem potřené pánvi tvoříme lívance a opečeme z obou stran.


NUTRIČNÍ HODNOTY (na 1 lívanec):
 
79 kcal
Bílkoviny 3,5 g
Sacharidy 13 g z toho cukry 3 g
Tuky 1 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Vláknina 1 g


Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!

 
Recept i fotografii připravila Verča z Jídlem ke zdraví.

Přidejte si také do košíku