Recept na skvělé (nedělní) lívance.
RECEPT:
140 g špaldové mouky hladké
3 g sušeného droždí
1 ks vejce
150 ml vlažného mléka
20 g kokosového cukru
Špetka soli
Použitá čokoláda: Hands off my chocolate – hořká čokoláda, 100 gramů
POSTUP:
Mouku si smícháme se sušeným droždím a kokosovým cukrem, přidáme špetku soli, přiklepneme vejce a naředíme vlažným mlékem, aby vzniklo mírně řidší těsto. Pořádně promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout. Poté na kokosovým olejem potřené pánvi tvoříme lívance a opečeme z obou stran.
NUTRIČNÍ HODNOTY (na 1 lívanec):
79 kcal
Bílkoviny 3,5 g
Sacharidy 13 g z toho cukry 3 g
Tuky 1 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Vláknina 1 g
Bílkoviny 3,5 g
Sacharidy 13 g z toho cukry 3 g
Tuky 1 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Vláknina 1 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!
Recept i fotografii připravila Verča z Jídlem ke zdraví.