Lava cake, lahodící nejen chuťovým pohárkům, ale i oku. Navíc ve vylepšené fit verzi.
RECEPT (na 1 větší buchtičku):
50 g špaldové mouky hladké
40 g čokoládového proteinu
5 g kakaa
20 g hořké čokolády
1 vejce
Čekankový sirup (ale nemusí být)
90 g mléka
Kokosový olej na vytření formičky
Použitá čokoláda: Tony’s Chocolonely – hořká čokoláda, kakaové dortové sušenky a karamelové kousky, 180 gramů nebo jakákoli jiná z kategorie hořkých čokolád.
POSTUP:
Nejprve si předehřejeme troubu na 180°, v míse smícháme špaldovou mouku spolu s proteinem a kakaem, přidáme vejce a případně čekankový sirup. Na plotně si rozehřejeme hořkou čokoládu, kterou poté vlijeme do směsi a na závěr naředíme mlékem. Formičku důkladně vymažeme kokosovým olejem a nalijeme směs. Pekla jsem na 180° přesně 10 minut, ale pokud pečete v menších formičkách, bude vám stačit i 8 minut. Určitě troubu hlídejte a až uvidíte, že se utvořila krustička na vrchu, vyndejte formičku a zatřepte s ní ze strany na stranu. Pokud se bude vršek hodně klepat, ještě na chvilinku vraťte dopéct. Buchtičku jsem vyndala pomocí nožíku, opatrně jsem ji odloupla od okrajů a trochu nadzvedla a poté vyklopila na talíř. No a dozdobila.
NUTRIČNÍ HODNOTY:
586 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 50 g z toho cukry 12 g
Tuky 18 g z toho nasycené mastné kyseliny 9 g
Vláknina 15 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 50 g z toho cukry 12 g
Tuky 18 g z toho nasycené mastné kyseliny 9 g
Vláknina 15 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!
Recept i fotografii připravila Verča z Jídlem ke zdraví.