Jednoduchá a rychlá napodobenina oblíbené The Complete Cookie.
RECEPT:
40 g kokosové mouky
20 ml javorového sirupu (nebo jiný sirup)
50 g arašídového másla
30 g proteinu (v receptu použitý čokoládový CFM Evolution značky @promincz)
8-9 lžic mléka
1 lžička kakaa (pouze pro verzi dvojitá čokoláda)
Použitá čokoláda: Tony's Chocolonely - hořká čokoláda
POSTUP:
Nejprve si smícháme suché ingredience (pokud budete dělat dva druhy jako já, vynechte ze začátku kakao), přidejte arašídové máslo a javorový sirup a pořádně promíchejte a začněte po lžících přidávat mléko a po každé lžíci znovu promíchejte. Dejte tam těch lžic tolik, dokud vám nevznikne hodně husté těsto (ani trochu tekuté!) držící při sobě. Pak jsem si těsto rozdělila na dvě části, k jedné přimíchala kakao a pořádně vmíchala. Z každé části vytvarujeme kouli, kterou rozplácneme na pečící papír do tvaru kolečka a pomocí prstů vytvarujeme do hladka. Navrch vtlačíme čokoládu a pečeme cca 10 minutek na 180° tak, aby byly sušenky měkké.
Nejprve si smícháme suché ingredience (pokud budete dělat dva druhy jako já, vynechte ze začátku kakao), přidejte arašídové máslo a javorový sirup a pořádně promíchejte a začněte po lžících přidávat mléko a po každé lžíci znovu promíchejte. Dejte tam těch lžic tolik, dokud vám nevznikne hodně husté těsto (ani trochu tekuté!) držící při sobě. Pak jsem si těsto rozdělila na dvě části, k jedné přimíchala kakao a pořádně vmíchala. Z každé části vytvarujeme kouli, kterou rozplácneme na pečící papír do tvaru kolečka a pomocí prstů vytvarujeme do hladka. Navrch vtlačíme čokoládu a pečeme cca 10 minutek na 180° tak, aby byly sušenky měkké.
NUTRIČNÍ HODNOTY (na 1 sušenku):
371 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 23 g z toho cukry 20 g
Tuky 18 g z toho nasycené mastné kyseliny 6 g
Vláknina 11 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 23 g z toho cukry 20 g
Tuky 18 g z toho nasycené mastné kyseliny 6 g
Vláknina 11 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!
Recept i fotografii připravila Verča z Jídlem ke zdraví.