Jednoduchý tip na rychlé pohoštění pro hosty.
RECEPT (na 3 čokobobky):
50 g rýžové mouky
15 g kakaa
30 g čokoládového proteinu (můžete vynechat a dát méně mléka)
10 g pudinkového prášku
30 g hořké čokolády
1 lžička kokosového oleje
10 ml javorového sirupu
1 vejce + 1 bílek (nebo 2 vejce)
70 g Bio Soja Drink Natur
Použitá čokoláda: Tony’s Chocolonely – hořká čokoláda.
POSTUP:
Nejprve si předehřejeme troubu na 190°, smícháme rýžovou mouku, protein, kakao, pudinkový prášek, přidáme ke směsi vejce, bílek a javorový sirup, vedle rozpustíme čokoládu spolu s kokosovým olejem a rozpuštěné přilijeme ke směsi a nakonec postupně přilijeme mléko tak, aby byla konzistence řidší, ale ne moc (těch 70 g). Poté přelijeme do malých zapékacích formiček vytřených kokosovým olejem a dáme péct na 20 minutek.
NUTRIČNÍ HODNOTY:
(na 1 čokobobek):
232 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 23 g z toho cukry 8 g
Tuky 8 g z toho nasycené mastné kyseliny 4,5 g
Vláknina 2 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!
232 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 23 g z toho cukry 8 g
Tuky 8 g z toho nasycené mastné kyseliny 4,5 g
Vláknina 2 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!
Recept i fotografii připravila Verča z Jídlem ke zdraví.